Šťouchané brambory s máslem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 65 g Karotka baby
  • 1 g Cibulka jarní
  • 30 g Brokolice
  • 150 g Brambory rané
  • 60 ml Voda pitná
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 9.9 mg
  • Draslík 127.6 mg
  • Vláknina 4662 mg
  • Vitamín A 4662 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Oškrabanou a omytou karotku a jarní cibulku (bílou část) nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou a rozděláme ji na malé růžičky. Sýr nastrouháme na malém struhadle.

  • 2

    Brambory dáme do rendlíku, zalijeme je vodou, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, špetku kmínu a vaříme je pod poklicí doměkka 15 minut.

  • 3

    Zeleninu vložíme do druhého rendlíku, přilijeme trošku vody, přidáme máslo a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut doměkka.

  • 4

    Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, sýr a rozšťoucháme je téměř na kaši. Dušenou zeleninu i se zbytkem šťávy též rozšťoucháme, pak přidáme brambory a vše promícháme.

Komentáře k receptu