Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 29 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 661.6 mg
- Vláknina 5160 mg
- Vitamín A 5160 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu nudle. Uvařené je scedíme a zachováme teplé k dalšímu použití. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce osmažíme česnek. 
- 
                                2V jiné pánvi na zahřátém zbylém oleji orestujeme červenou i žlutou kari pastu, přidáme kokosové mléko a směs na slabém plamínku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání vaříme, tak dlouho, aby se pasta s mlékem spojili na hladkou hustější hmotu. Přimícháme připravené kuřecí maso, podle vlastní chuti žluté kari koření, spolu chvilku povaříme do změknutí masa. Potom vlijeme rybí omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a ještě povaříme. 
- 
                                3Nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle, nad ohněm důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku. 
- 
                                4Hotové jídlo rozdělíme na teplé talíře. Každou porci posypeme smaženým česnekem a jídlo servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        