Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi
Suroviny
- 400 g Králičí maso
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Med včelí
- 10 g Sardelová pasta
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Muškátový oříšek
- 80 g Zakysaná smetana
- 30 g Mandle plátky
- 5 g Želatina
- 3 g Želatina
- 50 ml Voda pitná
- 50 ml Voda pitná
- 150 ml Džus višňový
- 20 ml Griotka
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 162.1 mg
- Vláknina 157.6 mg
- Vitamín A 157.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku. 
- 
                                2Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout. 
- 
                                3Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout. 
- 
                                4Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        