Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 3000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Sůl
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 3878 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 330 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 1624 mg
  • Vitamín A 1624 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.

  • 2

    Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.

  • 3

    Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.

  • 4

    Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.

Komentáře k receptu