Omeleta Savoy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 62 g
- Sodík 2386 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 832 mg
- Draslík 301.6 mg
- Vláknina 260 mg
- Vitamín A 260 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct. 
- 
                                3Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        