Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 20 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 1049.7 mg
- Vláknina 38189.8 mg
- Vitamín A 38189.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku. 
- 
                                2Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka. 
- 
                                3Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena. 
- 
                                4Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši. 
- 
                                5Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        