Bruschetta plněná pečenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 881.8 mg
 - Vláknina 7698.5 mg
 - Vitamín A 7698.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 247.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpálený gril vložíme celé papriky aniž bychom je jakkoli krájeli. Počkáme dokud jejich slupka nezačne černat, pak je ihned sundáme z grilu. Vložíme je do připraveného mikrotenového sáčku, v němž je necháme zapařit. Když vychladnou a zapaří se, vyjmeme je a odstraníme opečené slupky, takže zbude jenom dužina. Vykrojíme z paprik jádřince se semínky a pokrájíme papriky na drobné kousky. Nadrobno nasekáme šalotky a oloupaný česnek, vložíme do mísy k paprikám. Dále přidáme ještě na jemno naporcovanou mátu, zalijeme olivovým olejem a vinným octem a lehce promícháme.
 - 
                                2
Bagetu si pokrájíme na tenké plátky. které opečeme na grilu a na ně pak rozprostřeme směs vytvořenou z paprik a dalších ingrediencí. Povrch můžeme ještě posypat čerstvě umletým pepřem.