Krevety se sladko pálivou omáčkou
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
 - 100 g Rýže zelená
 - 12 ml Omáčka sójová
 - 60 ml Víno rýžové čínské
 - 20 ml Omáčka ústřicová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 10 ks Bazalka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.4 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Krevety tygří - loupané
 - 9 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1209 mg
 - Bílkoviny 125 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 647.7 mg
 - Draslík 330 mg
 - Vláknina 6834 mg
 - Vitamín A 6834 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do lednice.
 - 
                                2
Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a spolu se zázvorem a chilli papričkou nakrájíme na malé kousky, které v pánvi na rozpáleném oleji restujeme asi 1 minutu. Přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku a vmícháme včelí med. Suroviny povaříme opět 2 minuty. Těsně před dokončením vaření dáme do pánve nakrájené listy bazalky, zamícháme a sladko pálivou omáčku ihned stáhneme z ohně. Necháme stranou a udržujeme teplou do dalšího použití.
 - 
                                3
Těstíčko na obalování: Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, přilijeme vodu a dobře rozkvedláme.
 - 
                                4
Vezmeme krevety, obalíme je v připraveném těstíčku, potom ještě v zelené rýži. Do pánve nalijeme větší množství oleje, rozpálíme ho a obalené krevety smažíme po každé straně asi tak 2 minuty. Krevety musejí byt ponořené v rozpáleném oleji, aby se dobře dozlatova osmažily.
 - 
                                5
Křupavé krevety rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme teplou sladko pálivou omáčku a hotové jídlo servírujeme.