Jeseter a krevety na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jeseter ruský
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Chřest bílý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 917 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 891 mg
  • Bílkoviny 252 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 1125 mg
  • Draslík 476.6 mg
  • Vláknina 6662.2 mg
  • Vitamín A 6662.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety jesetera nakrájíme na kostky, obalíme v mouce a cca 8min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme vyloupané krevety rozkrojené na poloviny, ochutíme solí, pepřem, fenyklem a odstavíme.

  • 2

    Víno necháme svařit na polovinu množství.

  • 3

    Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné proužky a společně s bobkovým listem orestujeme na troše rozehřátého oleje. Poté zalijeme zredukovaným vínem, přidáme třtinový cukr, ochutíme solí, pepřem, lístky majoránky a po 2 minutách odstavíme.

  • 4

    Rybu a krevety rozdělíme na talíře, přelijeme sladkokyselým nálevem a před podáváním necháme marinovat.

Komentáře k receptu