Tresčí polévka studená
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 150 g Mrkev kořen
 - 30 g Olej olivový
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 25 g Petržel - nať
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Celer řapíkatý
 - 40 g Sůl mořská
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 600 g Treska skvrnitá
 - 420 ml Vývar slepičí
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 3133 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 697.9 mg
 - Vláknina 6061.7 mg
 - Vitamín A 6061.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu bez petrželky, ochutíme špetkou chilli koření, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 5 minut, přilijeme vývar, přidáme rybu, povaříme 15 minut, vyndáme uvolněnou kůži z ryby, promícháme, ryba by se měla rozpadnout. Zakápneme citronovou šťávou, opepříme a odstavíme. Do vychladlé polévky přimícháme panenský olej a posypeme petrželkou.