Chobotnice grilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1359 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1092.8 mg
 - Vláknina 3003.3 mg
 - Vitamín A 3003.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.2 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě.
 - 
                                2
Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme. Tělo a chapadla rozkrojíme na 6 dílů, stočíme do vrtule, napíchneme na jehly, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Na talířích doplníme posekanou petrželkou a čerstvou posekanou chilli papričkou.