Grilovaná chobotnice s chutným přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 245 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 600 g Chobotnice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Balsamico ocet
  • 1 dl Limetková šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 1277.8 mg
  • Vláknina 12444.8 mg
  • Vitamín A 12444.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme.

  • 2

    Chobotnice podélně rozkrojíme, vložíme do marinády a necháme v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.

  • 3

    Brambory očistíme, omyjeme, ošrábeme, dáme vařit,uvařené pak nakrájíme na kousky.

  • 4

    Očistíme a omyjeme okurky, nakrájíme je na kousky.

  • 5

    Během vaření brambor připravíme také zálivku. Očištěná a omytá rajčata i oloupanou cibuli jemně nakrájíme, dáme do misky. Přidáme koriandr, ocet, olej a citronovou šťávu, vše smícháme, podle chuti opepříme, osolíme.

  • 6

    Na rozpálený plát grilu položíme marinovanou chobotnici a za častého obracení ji opékáme 3 - 5 minut, dokud se chapadla nezačnou kroutit.

  • 7

    Na servírovací talíře dáme listy salátu, na ně brambory, okurky, přidáme opečenou porci chobotnice, přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu