Slávky po námořnickém způsobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1568 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1347.4 mg
 - Vláknina 5456 mg
 - Vitamín A 5456 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které budou otevřené, vyhodíme, použijeme jen zavřené nebo mírně pootevřené.) Pokud se do pánve dostane trocha vody z proplachování slávek, nevadí. Přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu (ze 2 citronů) a pánev přikryjeme pokličkou. Slávky budou vařené za 3-4 minuty. Když se otevřou, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou. Promícháme a znovu přikryjeme pokličkou. Odstavíme z plotny a můžeme podávat.