Rajčata plněná tuňákovou pěnou
Suroviny
- 200 g Tuňák v majonéze
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 4 ks Rajčata
 - 8 ks Ančovičky konzervované
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 3698 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 261.6 mg
 - Draslík 782.1 mg
 - Vláknina 6163 mg
 - Vitamín A 6163 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 14.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.
 - 
                                3
Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.
 - 
                                4
Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.
 - 
                                5
Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.