Toskánská rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1369 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 684.8 mg
 - Vláknina 8558.8 mg
 - Vitamín A 8558.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou.
 - 
                                2
Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje.