Sladké jablečné želatinové kostičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
 - Sacharidy 240 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 240 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 307.6 mg
 - Vláknina 13080 mg
 - Vitamín A 13080 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2kg omytých jablek a 0.5kg hrušek rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme z nich jadřince a vložime je do hrnce. Dobře omyté citróny nakrájíme na plátky, přidáme je do hrnce k jablkům. Přilijeme 700ml vody a pod pokličkou, za občasného promíchání ovoce vaříme 30 minut. Poté podušené ovoce propasírujeme tak, abychom získali jen čistou dužinu a zvážíme ji. Podle váhy přidáme cukr: na 1kg ovocné dužiny dáme 1kg cukru.
 - 
                                2
V kastrólu jablka a hrušky s cukrem znovu povaříme. Když se cukr úplně rozpustil a směs bude hustá a začne se odlepovat od stěn, odstavíme hrnec z plotny.
 - 
                                3
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme ovocnou směs, povrch uhladíme a plech sjablky dáme na 2 dny odpočinout na dobře větrané místo. Musí tam proudit vzduch.
 - 
                                4
Po 2 dnech vzniklou želatinu nakájíme na kostičky (asi 2x2cm), obalíme je v práškovém cukru a můžeme podávat ke konzumaci.
 - 
                                5
Zbytek si vložíme do čisté, velké sklenice (nebo dózy) a dobře ji uzavřeme. Takto nám jablková želatina vydrží i 5-6 měsíců.