Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 80 g Šunka parmská
 - 50 g Rukola
 - 30 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 800 g Kalamáry
 - 50 g Salát Polníček
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 466 mg
 - Draslík 679.5 mg
 - Vláknina 1758.6 mg
 - Vitamín A 1758.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku těla. Pak sloupneme kůži kalamára důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Omyté listy salátu necháme okapat. Stroužky česneku utřeme.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme náplň: chapadla a šunku pokrájíme na malé kousky. V pánvi, na rozpáleném oleji, je zprudka orestujeme, přidáme k nim omyté, pokrájené bylinky (2 lžíce petrželové natě, listy bazalky, rozmarýnu), nastrouhaný sýr, drobně pokrájená sušená rajčata a směs dobře promícháme.
 - 
                                3
Gril si zapneme na střední stupeň. Kalamára naplníme připravenou směsí, celého svrchu posypeme mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, pokapeme ho olivovým olejem a necháme ho asi 3 minuty odpočinout.
 - 
                                4
Kalamára grilujeme z každé strany po 1 minutě, pak ho odložíme na mísu a necháme ho znovu odpočinout. šťávu, která z něj vytekla, slijeme, pak kalamára potřeme utřeným česnekem, pokapeme znovu olejem a vrátíme ho na gril. Grilujeme ho po 1 minutě z každé strany.
 - 
                                5
Hotového kalamára dáme na mísu s listy salátu a servírujeme.