Koláčky s rajčaty a křepelčími vejci
Suroviny
- 100 g Artyčoky
 - 150 g Chřest bílý
 - 600 g Listové těsto
 - 150 g Rajčata
 - 6 g Sůl
 - 7 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Pažitka
 - 60 g Roketa
 - 30 ml Olej olivový
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 6 ks Cibule
 - 12 ks Vejce křepelčí
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 895 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 222.3 mg
 - Draslík 408.8 mg
 - Vláknina 11618.3 mg
 - Vitamín A 11618.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto vyválíme na centimetr silný plát, vykrájíme z něj 6 kruhů o průměru 15 cm. Rozložíme na plech, propícháme a zatížíme, pečeme 15 minut do zlatova, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Zatímco se placky pečou, nalijeme do rendlíku trochu olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, sůl, pepř a zakryté dusíme 10 minut za občasného míchání. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu, ještě horké opatrně rozmixujeme do hladka.
 - 
                                3
Křepelčí vejce uvaříme přesně 2 a půl minuty, poté prudce ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Chřest vhodíme do vroucí vody, 2 minuty povaříme, také ochladíme v ledové vodě, necháme okapat. Zatím nakrájíme artyčoky na kousky, rozpůlíme cherry rajčata, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a nasekáme pažitku. Nakonec přidáme krájený chřest, vše promícháme v míse. Zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme.
 - 
                                4
Na placky bohatě rozetřeme cibulové pyré, navršíme směs zeleniny, ozdobíme půlkami vajec žloutkem nahoru a pár listy rokety.