Zálivka s citronelou podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2.1 mg
 - Vláknina 66.3 mg
 - Vitamín A 66.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.
 - 
                                2
Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme.
 - 
                                3
Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť.