Mátový crème brûlée s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 467.4 mg
 - Draslík 343 mg
 - Vláknina 1604 mg
 - Vitamín A 1604 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 197 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku nalijeme šlehačku s plnotučným mlékem a vložíme mátu. Směs uvedeme do varu a potom ji hned na 2 hodiny odstavíme.
 - 
                                2
Do hrnce rozklepneme velká vejce, přidáme cukr krupici a šleháme, až se vytvoří hustý krém. Smetanovou směs znovu uvedeme do varu, přecedíme ji do vaječného krému a dobře promícháme. Tento základ znovu přecedíme, rozdělíme do čtyř varných misek, které vložíme do trouby předehřáté na 140 °C.
 - 
                                3
Při této teplotě krém pečeme asi 40 minut, hotový ho vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a studený pak uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.
 - 
                                4
Před podáváním posypeme povrch krému jemným hnědým třtinovým cukrem a cukr pomocí letovací pistole zkaramelizujeme.
 - 
                                5
Servírujeme ozdobené jahodami.