Těstoviny se sardinkami
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 30 g Olej olivový
 - 400 g Sardinka obecná
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 10 g Fenykl obecný
 - 35 g Citronová kůra
 - 30 g Chilli paprička
 - 300 g Fenykl sladký - hlíza
 - 70 g Oříšky piniové
 - 400 g Těstoviny Bucatini
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 20 g Rozinky tmavé
 - 250 ml Víno bílé
 - 1200 ml Voda pitná
 - 30 ml Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 998 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 626.8 mg
 - Vláknina 10432.5 mg
 - Vitamín A 10432.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu.
 - 
                                4
Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme.