Míchaný zeleninový salát s ančovičkami
Suroviny
- 200 g Rajčata
 - 100 g Ředkvička
 - 250 g Salát hlávkový
 - 30 g Petržel - nať
 - 70 g Fenykl sladký - hlíza
 - 80 g Paprika červená
 - 80 g Čekanka
 - 120 g Okurka salátová
 - 40 g Ančovičky konzervované
 - 50 g Štěrbák zahradní
 - 120 g Olej olivový extra panenský
 - 50 g Roketa
 - 30 g Kapary
 - 40 ml Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 5.7 mg
 - Draslík 391.5 mg
 - Vláknina 5950 mg
 - Vitamín A 5950 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky nakrájíme na silnější nudličky, posekáme petrželovou nať, rajčata nakrájíme na kostičky, okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky, ředkvičky, fenykl a čekanku na plátky. Hlávkový salát omyjeme, vnější listy vyhodíme, vnitřní natrháme, štěrbák a roketu také natrháme. Všechny saláty a zeleninu přendáme do salátové mísy a promícháme.
 - 
                                2
Do mixéru nalijeme olej, ocet, přidáme kapary, slité ančovičky a rozmixujeme dohladka. Tímto dresinkem zalijeme salát v míse, promícháme a ihned podáváme.