Kančí plec s passatou
Suroviny
- 160 g Cibule
 - 1000 g Kančí maso
 - 160 g Mrkev kořen
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Jalovec
 - 300 g Celer řapíkatý
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 10 g Chilli koření mleté
 - 50 g Pancetta
 - 700 g Passata (drcená rajčata)
 - 60 g Olej olivový extra panenský
 - 800 ml Víno bílé
 - 100 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 1287 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 4756.8 mg
 - Draslík 329.1 mg
 - Vláknina 9221.5 mg
 - Vitamín A 9221.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu mrkve, cibule a celeru, zalijeme polovinou bílého vína, okořeníme mletým jalovcem, solí, mletým pepřem, přidáme lístky šalvěje, promícháme a necháme marinovat přes noc.
 - 
                                3
Do hrnce nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přisypeme pancettu, mleté chilli koření, orestujeme, přidáme zbylé poloviny cibule, mrkve, celeru, osmahneme, přidáme kostky masa bez marinády a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Přilijeme zbytek vína a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Přidáme passatu, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a velmi zvolna dusíme hodinu a půl. Během dušení podléváme vodou.
 - 
                                4
Maso i s passatou rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.