Fíky s medem a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 126.4 mg
 - Vláknina 8868 mg
 - Vitamín A 8868 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé fíky rozpůlíme, vyskládáme na rošt, vložíme do trouby a při 50°C velmi zvolna pečeme asi 2 hodiny. Fíky částečně zrosolovatí a budou lepkavé. Na krajíčky chleba namažeme ricottu, pokapeme medem a poklademe kousky fíků. Nebo můžeme lepkavé fíky nakrájet nadrobno, smíchat s rozdrobenou ricottou, medem, vymíchat krém a ten potom namazat na chléb nebo topinky.
 - 
                                2
Podáváme jako velmi chutnou snídani.