Francouzské pomerančové bagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 274.3 mg
 - Draslík 117.6 mg
 - Vláknina 1239 mg
 - Vitamín A 1239 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, lžící pomerančové šťávy a se skořicí. Do směsi vložíme nakrájené bagety a necháme je nasáknout.
 - 
                                2
V hrnku smícháme zbylou pomerančovou šťávu, marmeládu a cukr, směs přivedeme k varu a necháme krátce převařit.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a na středním ohni v něm z obou stran opečeme nasáklé krajíčky baget dozlatova.
 - 
                                4
Opečené bagety přelijeme uvařeným teplým sirupem a podáváme.