Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 26.4 mg
 - Draslík 840.9 mg
 - Vláknina 9840 mg
 - Vitamín A 9840 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.
 - 
                                3
Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.