Smažené kuličky z hovězího masa
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 600 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Tykev
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 0.5 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1034 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 215.7 mg
 - Draslík 1263 mg
 - Vláknina 13835.6 mg
 - Vitamín A 13835.6 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme.
 - 
                                4
Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.