Domácí croissant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 169.2 mg
 - Draslík 138 mg
 - Vláknina 4960 mg
 - Vitamín A 4960 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké míse smícháme droždí s polovinou připravené mouky, zalijeme vlažnou vodou. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo alespoň na 15 minut.
 - 
                                2
Mezitím smícháme rozehřáté máslo, mléko, vejce, med, sůl, cukr a zbytek mouky. Pořádně promícháme a přidáme kvásek. Těsto dáme do lednice a necháme alespoň půl dne odpočívat.
 - 
                                3
Těsto rozválíme na pláty, ze kterých vytvoříme trojúhelníky o straně cca 10 centimetrů. Trojúhelníky zarolujeme a získáme tak tvar croissantu. Na závěr dáme na vymazaný plech a pečeme 15 minut při teplotě 165 °C.