Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha
Suroviny
- 150 g Kuřecí maso vařené
 - 60 ml Kokosové mléko
 - 0.5 ks Banány
 - 0.5 ks Cibule
 - 0.25 ks Citrony
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 5 ks Máta
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 12 ks Rýžový papír
 - 0.5 ks Chilli paprička zelená
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 dl Šťáva karotková
 - 0.27 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 4.6 mg
 - Draslík 746 mg
 - Vláknina 7271.5 mg
 - Vitamín A 7271.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.
 - 
                                2
Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.
 - 
                                3
V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.
 - 
                                4
Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.
 - 
                                5
Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.