Vejce sázené (volské oko)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 11 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 250.1 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do horkých, tukem vytřených tvořítek vyklepneme vejce. 
- 
                                2Zvolna je upečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl. 
- 
                                3Mírně osolíme pouze bílek. 
- 
                                4Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        