Cocido madrileňo
Suroviny
- 250 g Slanina vepřová
 - 250 g Zelí hlávkové bílé
 - 500 g Hovězí žebra
 - 125 g Vepřový bok
 - 75 g Nudle rýžové
 - 250 g Fazolové lusky zelené
 - 220 g Cizrna
 - 300 g Mangold
 - 200 g Klobása Chorizo
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jelítka domácí žemlová
 - 2 ks Pórek
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Vepřové nožičky
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 kg Kuře
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1414 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 954 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 320.1 mg
 - Draslík 1417.5 mg
 - Vláknina 19928.4 mg
 - Vitamín A 19928.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, slijeme a propláchneme, zabalíme do kousku gázy.
 - 
                                2
Do velkého kastrolu nalijeme 3 litry studené vody, vložíme kuře, žebra, slaninu, špek a přivedeme k varu. Přidáme cizrnu, vepřovou nožku, klobásu a přivedeme k varu. Nakonec přidáme cibuli, bobkový list a půl lžičky soli. Vaříme zakryté 2 a půl hodiny.
 - 
                                3
Po 2 hodinách přivedeme k varu vodu v jiném hrnci, vložíme jelítko a zvolna vaříme asi 5 minut. Slijeme a odstavíme. Zelené fazolky zavážeme do gázy, do hrnce vlijeme ještě 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrouhané zelí, mangold, brambory, pórek, šafrán a 1 lžičku soli. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na posledních 10 minut vaření přidáme fazolky.
 - 
                                4
Slijeme vodu z hrnce s masem i z hrnce se zeleninou do dalšího, největšího hrnce, přivedeme k varu, osolíme a vložíme nudle. Vaříme zvolna 6-7 minut. Vyndáme cizrnu a vyklopíme jí na větší nahřátý talíř, stejně tak i fazolky a ostatní zeleninu. Špek vyhodíme, ostatní uzeniny a maso nakrájíme na silnější plátky.
 - 
                                5
Nandáme na jednu stranu talíře vedle zeleniny. Maso zalijeme několika lžícemi horkého vývaru. Zbytek, včetně nudlí přelijeme do polévkové mísy. Oba chody se podávají najednou, polévka jako první.