Tofu placičky s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Sýr sójový - Tofu
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 70 g Oříšky piniové
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Oregano čerstvé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1.17 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 157.1 mg
 - Draslík 569.5 mg
 - Vláknina 9883.3 mg
 - Vitamín A 9883.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme s oloupanou nakrájenou mrkví, tofu a petrželkou. Vmícháme rozšlehaná vejce a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu chladit.
 - 
                                2
Oregano omyjeme a otrháme lístky. Rozmixujeme je s oloupaným česnekem, piniemi, olivovým olejem a nastrouhaným parmazánem. Omáčku uložíme do chladu.
 - 
                                3
Z tofu vytvarujeme placičky a po obou stranách je smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou a salátem.