Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 468 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 17.3 mg
 - Draslík 165.2 mg
 - Vláknina 15100.6 mg
 - Vitamín A 15100.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci na rozpáleném oleji orestujeme asi 5 minut očištěnou nadrobno nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, potom přidáme čerstvý nasekaný koriandr, zalijeme 1 litrem vody a 20 minut vaříme doměkka pod poklicí.
 - 
                                2
Zeleninu s trochou vývaru dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
Přidáme ke směsi tolik vývaru, abychom měli konzistenci, kterou si přejeme a vše promícháme. Takto připravenou polévku přelijeme do mísy, až zchladne, vmícháme jogurt a dáme odležet do ledničky.
 - 
                                4
Před servírováním na pánvi lehce osmažíme 1 minutu šunku pokrájenou na nudličky. Polévku podáváme v miskách ozdobenou šunkou, kostičkami kiwi a nakrájenou syrovou mrkví.