Plněné makrely

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 10 g Petržel - nať
  • 6 g Oregano sušené
  • 800 g Makrela obecná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 121.1 mg
  • Vláknina 3069.8 mg
  • Vitamín A 3069.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené a vykuchané makrely vytřeme zevnitř solí a pepřem a zakápneme citrónovou šťávou.

  • 2

    Z pokrájené cibulky, posekané petrželky a rozetřeného česneku si připravíme směs, kterou ryby naplníme.

  • 3

    Makrely posypeme oreganem a zabalíme do alobalu. Pečlivě založíme okraje, aby šťáva nevytékala ven.

  • 4

    Pečeme v rozehřáté troubě a nebo na grilu.

Komentáře k receptu