Polévka z rajčat a ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1016 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 8.4 mg
 - Draslík 829.7 mg
 - Vláknina 11600.8 mg
 - Vitamín A 11600.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle si podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu s nakrájenou cibulí.
 - 
                                2
Přidáme oloupaná a rozkrájená rajčata, vše osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou.
 - 
                                3
Přisypeme vločky a uvaříme vše do měkka.
 - 
                                4
Po odstavení polévky přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nať.