Chilli špízy z mečouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 841.6 mg
 - Vláknina 3022.5 mg
 - Vitamín A 3022.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou papriku pokapanou olejem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut do ztmavnutí. Poté ji necháme 10 minut odpočinout v uzavíratelné misce, oloupeme a vložíme do mixéru.
 - 
                                2
Deset sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě. Vložíme je do mixéru k paprice se zbytkem papriček nakrájených nahrubo, přidáme 2 stroužky česneku, kmín, olej, sůl a umixujeme dohladka. Mečouna nakrájíme na kousky a napícháme na špízové jehly. Vložíme je do dobře promíchané směsi pasty, s trochou oleje a cukru. Špízy necháme 20 minut v lednici marinovat.
 - 
                                3
Špízy vyjmeme z marinády a na grilu je grilujeme asi 2,5 minuty z obou stran.