Hummus se zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 8 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 291.7 mg
- Vláknina 11050.7 mg
- Vitamín A 11050.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pečlivě propláchneme cizrnu a necháme ji důkladně okapat. Do mixéru prolisujeme česnek, přidáme citronovou šťávu, vodu, sezamovou pastu a římský kmín a vše umixujeme do hladké hmoty. 
- 
                                2Baby kukuřici uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou, okapeme a podélně rozkrojíme na půlku. Omyjeme mrkev a červenou papriku a nakrájíme na slabé plátky. 
- 
                                3Pita chléb nakrájíme na větší trojúhelníky, které potřeme olivovým olejem a posypeme sezamem. Upečeme v troubě dozlatova a dokřupava, rozdělíme na talířky. Hummus (cizrnovou pastu) servírujeme ve větší míse, jejíž okraje obložíme zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        