Tvarohový moučník ke kávě
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
 - 500 g Tvaroh jemný
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 400 ml Zakysaná smetana
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Káva instantní
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrnek Cukr krupice
 - 1 hrnek Mléko polotučné
 - 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 hrnek Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 94.7 mg
 - Draslík 273.3 mg
 - Vláknina 3605.8 mg
 - Vitamín A 3605.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr, vanilkový cukr, vejce, olej, mouku, kypřicí prášek a mléko smícháme v míse. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Zbylé těsto promícháme s kakaem a kávou a nalijeme na světlé těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut. Po vychladnutí na upečené těsto rozetřeme připravený krém.
 - 
                                2
Moučník ozdobíme rozpuštěnou čokoládou promíchanou se zakysanou smetanou.
 - 
                                3
Příprava krému: V mléce uvaříme pudink a ihned do něj zašleháme máslo. Vmícháme tvarohy, rum a ještě chvíli šleháme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                