Křepelky s citronem a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 369.4 mg
 - Vláknina 184.8 mg
 - Vitamín A 184.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme si troubu na 180°C.
 - 
                                2
V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř.
 - 
                                3
Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče.
 - 
                                4
Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny.
 - 
                                5
Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky.