Špagety s boloňskou směsí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 36 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 490.8 mg
- Vláknina 9256.5 mg
- Vitamín A 9256.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín. 
- 
                                2K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut. 
- 
                                3Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme. 
- 
                                4Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        