Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 0.5 kg Maso mleté - mix
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 131.6 mg
  • Vláknina 6677.5 mg
  • Vitamín A 6677.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a dáme opékat. Když cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso.

  • 2

    Osolíme a opepříme a opékáme, dokud nezhnědne. Zalijeme vývarem, necháme chvíli podusit a přidáme protlak. Okořeníme směsí na mletá masa. Ztlumíme oheň, přikryjeme směs pokličkou a necháme dusit.

  • 3

    Mezitím si pomocí spiralizéru nebo škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudle a nastrouháme mrkev. Tu přidáme do omáčky. Po 20 minutách sundáme omáčku z plotny a zalijeme jí cuketový salát.

Komentáře k receptu