Bramborová pizza se zeleninou
Suroviny
- 900 g Brambory
 - 10 g Sůl
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 60 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 120 g Passata (drcená rajčata)
 - 50 g Klobása - Čabajka
 - 30 g Olivy černé
 - 150 g Mozzarella
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Žampiony čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1330 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 1443.2 mg
 - Vláknina 16310 mg
 - Vitamín A 16310 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech na pizzu vymastíme a vysypeme moukou. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme máslo, česnek, bylinky a vejce.
 - 
                                2
Bramborovou hmotu rozprostřeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220 °C 7-10 minut, až těsto začne být pevné.
 - 
                                3
Passatu smícháme s rajčatovým protlakem a směsí potřeme pizzu. Okraj těsta necháme nepotřený. Na pizzu poklademe klobásu, papriku, žampiony, olivy a na povrch upravíme plátky mozzarelly.
 - 
                                4
Pizzu dáme zpět do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud se těsto nepropeče a sýr se neroztaví. Pizzu podáváme horkou.