Jogurtová terina s javorovým sirupem
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Cukr vanilka
 - 8 ks Meduňka
 - 5 plátek Želatina
 - 0.5 dl Jogurt bílý
 - 2 dl Jogurt bílý
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Sirup javorový
 - 0.5 dl Sirup javorový
 - 1 balení Piškoty cukrářské
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 252.7 mg
 - Draslík 207.5 mg
 - Vláknina 7005 mg
 - Vitamín A 7005 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme zašlehávat 3 lžíce javorového sirupu. Do žloutkové pěny přimícháme 2 dl jogurtu a zakysanou smetanu.
 - 
                                2
Želatinu namočíme do trošky studené vody, po 5 minutách vodu se želatinou přihřejeme, rozpustíme a přimícháme ji do 0,5 dl jogurtu, který přimícháme do jogurtového krému.
 - 
                                3
Zvlášť vyšleháme smetanu na šlehačku a bílky na tuhý sníh. Obě ingredience postupně přimícháme do krému a naplníme formu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií.
 - 
                                4
Na talíř nalijeme 1 dl javorového sirupu. Jednu stranu dlouhých piškotů namočíme do sirupu a namočenou stranou je položíme na povrch jogurtového krému. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky.
 - 
                                5
Druhý den jogurtovou terinu opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce.
 - 
                                6
Ke každé porci na talířku ozdobně upravíme (pomocí lžíce) smíchaný javorový sirup se smetanou a lístky meduňky.