Vietnamské závitky
Suroviny
- 100 g Kuřecí maso vařené
 - 100 g Garnát obecný
 - 25 g Nudle rýžové
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Cukr palmový
 - 16 ks Rýžový papír
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Zázvor celý
 - 0.5 hrst Máta
 - 0.5 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 5 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 900 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 54.6 mg
 - Draslík 401.1 mg
 - Vláknina 7516.1 mg
 - Vitamín A 7516.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýžové papíry dáme vždy 2 k sobě a ponoříme do vlažné vody, aby zvláčněly. Po vyjmutí rozložíme zdvojené vedle sebe na pracovní plochu a zakryjeme vlhkou utěrkou.
 - 
                                2
Na náplň nejprve zalijeme rýžové nudle vroucí vodou a krátce necháme nabobtnat. Salát propláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na tenké proužky. Čtvrtinu okurky odkrojíme, oloupeme, odstraníme semínka a spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na tenké nudličky. Zbytek okurky nasekáme na kolečka.
 - 
                                3
Nudle slijeme, necháme okapat a nůžkami nastříháme. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s nudlemi, uvařenými a vyloupanými garnáty, zeleninovými nudličkami, cibulí a sezamovým olejem.
 - 
                                4
Na každý rýžový papír položíme list salátu, do středu lžíci náplně a několik lístků bylinek. Obě strany přeložíme do středu, stiskneme a srolujeme. Závitky obložíme zbytkem salátu, okurkovými kolečky a bylinkami.
 - 
                                5
Na dip očistíme chilli papričku, odstraníme semínka, oloupeme česnek a zázvor. Společně s praženými burskými oříšky vše najemno nasekáme. Smícháme rybí omáčku, ocet a cukr, přidáme nasekané přísady, důkladně promícháme a podáváme k závitkům.