Slavnostní vaječná omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 736 mg
 - Draslík 463.3 mg
 - Vláknina 6103 mg
 - Vitamín A 6103 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šest vajec a šest bílků rozšleháme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, petrželku a feferonku. Ochutíme cukrem, zázvorem a citronovou šťávou a důkladně promícháme.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme najemno, na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vlijeme na ni vaječnou směs. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli navrch přilijeme rozšlehané zbylé žloutky a osolíme. Upečeme a podáváme se zeleninou.