Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 5 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1043.2 mg
- Vláknina 30010 mg
- Vitamín A 30010 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 236.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hlávku zelí nakrouháme najemno. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů. Smícháme vymačkanou pomerančovou šťávu, javorový sirup, olivový olej, pomerančovou marmeládu a směs osolíme. 
- 
                                2Zelí promícháme s polovinou pomerančového nálevu, dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 15 minut, plech z vyndáme z trouby, na zelí nalijeme druhou polovinu směsi, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut. 
- 
                                3Zelí je hotové, když začne na okrajích hnědnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        