Cibulový koláč z listového těsta
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 100 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 500 g Šalotka
 - 220 g Sýr matador smetanový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.09 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 66.6 mg
 - Draslík 308.5 mg
 - Vláknina 3375.7 mg
 - Vitamín A 3375.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanový sýr v míse vyšleháme s termizovaným sýrem Lučinou a 2 lžícemi Maizeny (škrobová moučka), solí podle chuti a bílým pepřem.
 - 
                                2
Šalotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme olej s máslem a šalotku zpěníme. Pak ji krátce osmažíme. Měla by mít jen zlatavý nádech.
 - 
                                3
Listové těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy.
 - 
                                4
První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme.
 - 
                                5
Na první těsto dáme usmaženou šalotku, pokryjeme ji sýrovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
 - 
                                6
Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova.
 - 
                                7
Upečený koláč necháme trochu vychladnout, až potom ho nakrájíme a podáváme.