Kečupová omáčka jablečná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 23 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 0 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 124.3 mg
- Vláknina 1854.2 mg
- Vitamín A 1854.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na slabé nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do hrnce a dusíme asi 20 minut. Ručním mixérem rozmixujeme, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, skořici, mletý hřebíček, mletou papriku a vaříme dohusta. Omáčka zhoustne, až se tekutina dostatečně odpaří, což může trvat i 1/2 hodiny. Omáčku necháme vychladnout a plníme do menších skleniček. 
- 
                                2Používáme jako běžný kečup. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        