Bramborová nastavovaná kaše
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 16 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1208 mg
- Vláknina 12838.8 mg
- Vitamín A 12838.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 253.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Krupky dobře promyjeme, dáme je do rendlíku, zalijeme 6-7 dl vody s 1 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. 
- 
                                2Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme je na kostky, zalijeme vodou (1.5 litru), přidáme 1.5 lžičky soli, 0.5 lžičky drceného kmínu a vaříme doměkka 20 minut. 
- 
                                3Česnek oloupeme a prolisujeme. Omyjeme jarní cibuli, pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle ji zpěníme. 
- 
                                4Uvařené krupky scedíme z přebytečné vody a brambory též. Brambory rozšleháme na kaši s 1.5 dl mléka, česnekem a máslem (1 lžíce). Přimícháme krupky a znovu kaši vyšleháme s 0.5 dl smetany a podle potřeby ji dosolíme. 
- 
                                5Kaši dáme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        