Špízy pirátské
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 4843.7 mg
- Vitamín A 4843.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na 15 kousků, které opepříme. Oloupeme a rozpůlíme cibuli. Překrojíme kukuřičné klasy napříč a papriky rozpůlíme. Odstraníme vnitřek papriky, stopky a nakrájíme je na 21 kousků. 
- 
                                2Střídavě napichujeme kousky masa a zeleniny na jehly. První a poslední kousek na jehle bude maso. 
- 
                                3Rozehřejeme v pánvi olej a špízy smažíme za častého otáčení 10 minut. 
- 
                                4Před podáváním špízy osolíme a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        